VIDEO. Cea mai scumpă maşină din istorie a fost vândută cu un preț astronomic

Data publicării:
bugatti 2

Cea mai scumpă maşină din istorie a fost vândută cu astronomicul preţ de 16,7 milioane de euro. Este vorba despre un model unicat produs de Bugatti care poartă numele "La Voiture Noire". A fost achiziţionată de un cumpărător care a dorit să rămână anonim. "La Voiture Noire" a fost prezentată la Salonul Auto de la Geneva unde abundă supermaşinile luxoase şi scumpe.

Bugatti "La Voiture Noire" este o bijuterie pe patru roţi. Coupeul cu finsaje perfecte are transmisie automată, cu şapte trepte şi ajunge de la 0 la 100 de kilometri pe oră în doar 2,4 secunde. Viteza maximă pe care o poate atinge este de 400 de kilometri pe oră. Fiecare componentă a autoturismului a fost produsă manual, iar cea mai scumpă maşină din istorie este construită integral din fibră de carbon. Bugatti "La Voiture Noire" este un model aniversar.

Stephan Winkelmann, preşedintele Bugatti: "La Voiture Noire" reprezintă mai mult decât aniversarea de 110 ani şi mai mult decât interpretarea modernă a Bugatti Atlantic. Bugatti "La Voiture Noire" este o frumuseţe în sine, o maşină pe care am iubit-o de la prima vedere şi căreia i-am spus ultimul mare turism.

În ciuda preţurilor în creştere, piaţa de nişă este nu dă semne de oboseală, spune preşedintele Lamborghini, care a venit la Geneva cu noul Huracan EVO Spyder, o maşină decapotabilă.

Stefano Domenicali, preşedinte Lamborghini: Este un alt pas spre evoluţie. Anul trecut am avut vânzări record de 5.700 de maşini, iar anul acesta vom avea aproape 8.000 de maşini vândute. Este o creştere mare.

McLaren a prezentat la salonul de la Geneva supermaşina Speedtail care costă 2,3 milioane de dolari.

Mike Flewitt, preşedinte McLaren: Vom rămâne la super maşini, maşinile sport şi super-maşinile ne definesc. Nu vom face niciun SUV, nu dezvoltăm tehnologia pentru aşa ceva şi nici nu se potriveşte brandului nostru. Aşteptările clienţilor noştri se învârt în jurul super-maşinilor.

Aston Martin a venit la Geneva cu SUV-ul, Lagonda All-Terrain, complet electric, care va intra în producţie de serie în 2022.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri