Sari la conținut

VIDEO. Cum se vede dintr-un Tesla Roadster accelerarea la 100 de km/h în două secunde

Compania americană Tesla s-a orientat spre un alt segment al transportului rutier şi a prezentat, joi, modelul unui camion electric de mari dimensiuni, ce are un aspect futurist. La finalul evenimentului, Elon Musk a surprins publicul prin prezentarea noului Tesla Roadster, un prototip pentru o maşină sport electrică.

Tesla Roadster este o mașină cu patru locuri, cu tracțiune integrală şi care, potrivit miliardarului Elon Musk, accelerează de la 0 la 100 km/h în 1,9 secunde și de la 0 la 160 km/h în 4,2 secunde.

CEO-ul Tesla Motors a afirmat că Tesla Roadster va fi cea mai rapidă maşină din lume produsă în serie.

Tesla Roadster poate ajunge la viteze de peste 400 km/h şi are o autonomie de 1.000 de kilometri.

Tesla Roadster va avea trei motoare electrice, capacitatea bateriei va fi de 200 kWh, iar cuplul motor de 10.000 Nm. Producţia în serie a modelului va începe în anul 2020.

Primele 1.000 de modele Tesla Roadster pot fi rezervate online, pe site-ul companiei, pentru aproximativ 212.000 de euro și vor fi o „versiune specială pentru fondatori”.

Există, de asemenea, opțiunea de a rezerva modelul cu un avans de aproximativ 42.000 de euro. Prețul modelului cel mai simplu, de bază, este de aproximativ 170.000 de euro.

În ceea ce privește noul camion Tesla, Elon Musk a declarat că a fost conceput pentru a fi „aerodinamic ca un glonţ”.

Camionul Tesla are patru roţi cu tracţiune independentă şi patru motoare, diferă de camioanele tradiţionale prin liniile sale fine şi prin partea lui frontală, care evocă trenurile de mare viteză, dar şi prin caroseria sa care este vopsită în culori mate şi metalizate.

Vehiculul accelerează de la zero la aproape 100 km/h în doar 5 secunde.

Tesla Semi are o autonomie de deplasare de 800 de kilometri atunci când este „încărcat la capacitate maximă şi are o viteză de croazieră”, a precizat antreprenorul american. Compania doreşte să înceapă producţia de serie la sfârşitul anului 2019.

 

Pe aceeași temă