Sari la conținut

VIDEO. Iohannis a condus noul Ford EcoSport

Ford a demarat producţia noului său model EcoSport la uzina din Craiova. Un eveniment important pentru industria auto din România, la care au participat preşedintele Klaus Iohannis şi premierul Mihai Tudose. Preşedintele chiar a urcat la volanul maşinii şi a făcut un tur.

Testul a fost foarte bun. Am făcut o tură de circuit cu noua maşină Ford EcoSport, o maşină foarte bună şi pentru această clasă mi s-a părut că are dotări excelente. Comportamentul e foarte bun, cred că se va vinde bine”, a spus Klaus Iohannis.

Întrebat dacă ar dori să-și cumpere un EcoSport, Iohannis a răspuns: „Pentru mine e aşa, o discuţie, vedeţi că de obicei stau în spatele maşinii şi de asta îmi place câteodată să stau şi pe scaunul şoferului”.

Uzina Ford din Craiova a lansat, astăzi, producţia celui mai nou model Ford, EcoSport. Lansarea a avut loc în prezenţa preşedintelui Klaus Iohannis şi a premierului Mihai Tudose.

Investiţia pentru producția acestui model se ridică la aproape 200 de milioane de euro.

Prezența domnului președinte la acest eveniment este un semnal puternic pentru industria auto din România, care se bucură de avantaje competitive și care își creează o reputație din ce în ce mai bună pe piața europeană”, a declarat purtătorul de cuvânt al șefului statului, Mădălina Dobrovolschi.

Uzina Ford de la Craiova a produs în 1 septembrie ultimul exemplar al monovolumului B-MAX, ca urmare a planurilor anunţate de companie, de înlocuire a sa cu SUV-ul EcoSport.

Compania anunţat că va face investiţii de circa 200 de milioane de euro, pentru ca liniile de producţie să fie transformate şi pregătite de producţia SUV-ului EcoSport, care până în prezent a fost importat, pentru piaţa din Europa, din India.