VIDEO. Limuzina lui Nicolae Ceaușescu, scoasă la licitație. Mașina a fost primită de la ultimul șah al Iranului

Data publicării:
limuzina ceausescu
Limuzina lui Nicolae Ceaușescu, scoasă la licitație. Foto: Captură Digi24

Limuzina primită cadou de Nicolae Ceaușescu de la șahul Iranului va fi scoasă la licitație. Mașina fabricată în anii '70 este funcțională și va putea fi licitată joi. Prețul de pornire este de 4 mii de euro, dar vânzătorii se așteaptă să fie mult mai ridicat. Mai bine de 100 de colecționari s-au înscris la licitație special pentru acest autoturism.

6 mașini de epocă vor fi scoase la licitație peste două zile. Dintre toate cele care sunt aici, cea mai importantă este cea care a aparținut fostului dictator Nicolae Ceaușescu.

Limuzina Paykan Hillman-Hunter a fost primită în dar de Nicolae Ceaușescu cu prilejul alegerii sale, în 1974, în funcția de președinte al Republicii Socialiste România de la ultimul șah al Iranului.

Alina Panico, PR manager Casa de licitație: În 1974, această limuzină a fost primită în dar de Nicolae Ceaușescu de la ultimul șah al Iranului. Cu siguranță Nicolae Ceaușescu a folosit această mașină de colecție pentru întâlnirile oficiale sau pentru a merge la evenimente speciale. Acest model era considerat simbolul național al Iranului pentru că avea dotări inovatoare pentru acea perioadă, iar relațiile cu Iran și România din acea vreme erau în ascensiune.

Mașina nu este scoasă pentru prima dată la licitație.

Alina Panico, PR manager Casa de licitație: Acum 20 de ani această mașină a fost licitată într-un eveniment special în care erau mai multe obiecte ale familiei dictatoriale. A fost achiziționată de un colecționar de mașini.

Nicolae Ceaușescu a avut o colecție de 12 mașini rare. Printre ele se numără modele realizate local, precum un ARO 306, considerat preferatul dictatorului, sau prima Dacia 1100 fabricată în România.

Editor : A.P.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri