VIDEO. Mașini-robot vor patrula pe străzile din Dubai

Data actualizării: Data publicării:
masina robot politie

Maşini autonome, cu tehnologii de recunoaştere facială, vor patrula pe străzile din Dubai până la sfârşitul anului. Autorităţile spun că îi vor ajuta pe poliţişti să identifice şi să prindă mai uşor infractorii.

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media

(sursa: Otsaw Digital)

Maşinile sunt echipate cu o cameră termică, un senzor GPS şi un scanner laser. Pot identifica obiecte aflate la o distanţă de până la 100 de metri şi pot ating 15 km pe oră.

În plus, roboţii vor avea şi drone, care pot fi controlate de la distanţă. Sunt un plus, pentru că pot ajunge în zone în care este dificil accesul maşinilor autonome şi pot urmări suspecţii cu viteze de până la 45 de kilometri pe oră.

Recent, autorităţile din Dubai au anunţat că pe străzi vor apărea şi roboţi-poliţişti pentru că vor ca, până în 2030, maşinăriile să reprezinte un sfert din forţele poliţiei.

Pentru mai multe știri din domeniul științei și tehnologiei, urmăriți în fiecare vineri, de la ora 19:00, pe Digi World, „Jurnalul de științe”, prezentat de Teodora Băloi.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri