VIDEO. Reporter pe motocicletă

Data publicării:
balan cu slowriders

Maşini care dansează, discoteci pe patru roţi şi sute de motoare au ocupat astăzi centrul Bucureştiului. Motocicliştii au defilat în ultima paradă înainte de sezonul rece, iar piloţii şi-au turat maşinile modificate special pentru concursuri.

„Mesajul pe care aceşti motociclişti încearcă să îl transmită este acela ca şoferii să se uite mai des în oglindă şi să îi protejeze în trafic”, relatează Cătălin Bălan, reporter Digi24.

Blocajele din trafic îi determină pe tot mai mulţi şoferi să treacă pe două roţi, iar pasiunea pentru motociclete, călătorii şi sentimentul de libertate prinde tot mai bine la doamne.

„În Bulgaria, în concediu, Muntenegru, Serbia. Toate cu motorul. Anul acesta am făcut zece mii de kilometri superbi”, spune o motociclistă.

„M-am trezit... unde plec? M-am uitat pe o hartă, am zis că plec la Cluj, am plecat la Cluj!”, povestește o alta.

Alţii se gândesc deja unde să-şi ţină motoarele în lunile următoare.

„Sunt mai multe locuri de parcare peste iarnă a motocicletelor: garaje încălzite, unde poţi să-ţi vezi motocicleta oricând”, spune Valentin Cojocaru, organizator paradă.

Opt perechi de anvelope tocesc piloţii la un concurs de drifturi, cu maşini de peste 400 de cai putere, în care investiţia pe an depăşeşte 10.000 de euro.

„Este vorba de compatibilitatea dintre tine şi maşină. Ajungi ca în viaţa reală să comunici cu maşina ca şi cum ai comunica cu soţia”, spune Sorin Ene, fondatorul unei şcoli de drift.

Nu pentru toţi viteza este principala sursa de adrenalină, mai ales când maşina poate cânta şi dansa odată cu şoferul.

Am luat hotărârea de a o face discotecă pe roţi. Maşina a costat când am cumpărat-o vreo 6.000 de lei şi am investit în ea 6.000 de euro”, spune Silviu Nichita, proprietarul maşinii-discotecă.

„Dansează! În locul arcurilor s-au montat perne de aer şi în acest mod ne putem juca. Este ultima modă în România!”, spune Cosmin Olăreanu, proprietarul unei maşini care dansează.

Deşi majoritatea maşinilor nu pot ieşi în trafic cu aceste dotări, pasiunea proprietarilor pare să nu aibă limite.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri