VIDEO/FOTO | Skoda Octavia bate Ferrari pe Transfăgărășan

Data actualizării: Data publicării:
skoda1 - ICON

Skoda Octavia RS 230 este, oficial, cel mai rapid autoturism pe celebrul traseu de 12,3 km dintre Bâlea Cascadă și Bâlea Lac. Vechiul record, omologat de Federația Română de Automobilism Sportiv, a fost înregistrat în 2015 de pilotul italian Fabio Barone pe un Ferrari 458 Italia.

skoda1
skoda1

Pilotul Andrei Mitrașcă împreună cu navigatoarea Magda Matei au doborât recordul cu o Skoda Octavia RS 230, model care nu a avut niciun fel de modificări față de varianta standard comercializată în România.

În după-masa zilei de 28 septembrie 2016, celebrul traseu de 12,3 km ce leagă Bâlea Cascadă de Bâlea Lac a fost închis circulației publice pentru tentativa de doborâre a recordului existent de viteză. Distanța de 12,3 kilometri a fost parcursă în doar 8 minute 26 secunde și 160 miimi.

Mașina cu care s-a reușit această performanță este o Skoda Octavia RS 230 CP, 2.0 TSI DSG, echipată cu anvelope Dunlop SP Sport Maxx. Modelul care a doborât recordul de viteză pe Transfăgărășan are dotări de fabrică, fără a i se fi adus modificări ulterioare. Mașina are un preț începând de la 28.500 Euro cu TVA inclus.

Noul record a fost omologat de Federația Română de Automobilism Sportiv, prezentă la fața locului. Federația a pus la dispoziție aparatură omologată de cronometrare TAG Heuer.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri