VIDEO&FOTO | SUV-ul Skoda Kodiaq, prezentat oficial

Data actualizării: Data publicării:
sk5

Skoda a dezvăluit, la Berlin, în premieră mondială, noul Kodiaq. Cel mai mare SUV al mărcii este cel mai tehnologizat model din istoria producătorului auto.

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media

În cadrul unui eveniment desfășurat într-o fostă fabrică din Berlin, Skoda a tras cearceaful de pe noul Kodiaq. Al doilea SUV din gama constructorului ceh îşi trage numele de la ursul Kodiak. care trăieşte pe o insulă din apropiere de Alaska, scrie Automarket.ro.

sk1
sk1

Aspectul general împrumută serios din liniile conceptului văzut la Geneva. Echipa designerului șef Joszef Kaban a folosit elemente noi, care promit să debuteze și pe vitoarele modele Skoda. Partea frontală va fi dominată de celebra grilă tridimensională Skoda, flancată de blocuri optice extrem de ascuțite, echipate cu tehnologie LED.

În partea posterioară, stopurile preiau aceeași formă ascuțită și vin cu LED-uri sub forma literei C, devenită marcă înregistrată Skoda. Jantele vor avea avea dimensiuni cuprinse între 17 și 19 inch.

Dezvoltat pe aceeași platformă MQB a fraților de concern Volkswagen Tiguan și Seat Ateca, noul Skoda Kodiaq este ceva mai mare decât aceștia, oferind o lungime totală de 4.7 metri (4697 mm mai exact, cu 40 de mm mai mar decât Octavia). Tocmai această caracteristică îl face să fie unul dintre cele mai încăpătoare SUV-uri existente pe piață și primul model din istoria Skoda care poate fi comandat și în versiune cu șapte locuri.

Interiorul lui Skoda Kodiaq va fi unul dintre cele mai încăpătoare din segment. Portbagajul, cu deschidere electrică, va avea o capacitate de 720 de litri în condiții normale și 2065 de litri atunci când ambele banchete sunt rabatate. Ca o comparație, Volvo XC90, unul dintre cele mai mari SUV-uri de pe piață, este disponibil cu o capacitate totală de încărcare de 1951 de litri.

SUV-ul cehilor va fi disponibil cu cinci motorizări, dintre care două vor fi diesel, iar alte trei benzină. Intrarea în gamă va fi asigurată de un un motor pe benzină de 1.4 litri și 125 de cai putere. Tot el va fi oferit și într-o versiune de 150 de cai putere. Cel mai puternic propulsor pe benzină va avea o capacitate de 2.0 litri, va fi un TSI și va livra 180 de cai putere. El va fi asociat, ca și o parte din celelalte agregate de mai sus, cu o transmisie automată DSG și cu o tracțiune integrală de origine Haldex.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri