Volvo, mașina în care nu va mai muri nimeni

Data publicării:
volvo

Tehnologia ar fi atuul celor de la Volvo atunci când spun că maşinile lor vor fi atât de sigure încât nimeni nu va muri în caz de accident. Nu este vorba despre un viitor îndepărtat, când maşinile poate vor zbura deasupra asfaltului, ci de următorii patru ani de zile.

Dincolo de airgaburile multiple care deja există pe maşinile dezvoltate de suedezi şi de senzorii de siguranţă, inginerii au lucrat mai mult la softul care măsoară distanţa pe care o are maşina până la bordură, sau în cazul unei curbe, distanţa până la marginea drumului şi, în cazul în care aceasta este prea mică, şoferul să fie atenţionat. La fel se întâmplă în cazul unor obstacole şi dacă şoferul nu reacţionează, maşina ar trebui să fie capabilă să frâneze singură.

Senzorii Volvo pot detecta atât oamenii, cât şi animalele de dimensiuni mari, chiar și pe timpul nopţii. Din nou, maşina ar trebui să frâneze singură în cazul în care şoferul nu reacţionează la timp.

Un alt lucru pe care inginerii Volvo au decis că trebuie să îl monteze pe maşinile lor este un senzor care citeşte indicatoarele rutiere. În cazul în care şoferul merge cu o viteză mai mare decât cea trecută pe indicator, maşina îl anunţă pe acesta printr-o alertă în bord.

Apoi, funcţia de pilot automat îi va permite şoferului să răspundă la mailuri direct de pe laptop din mers căci maşina este gândită să conducă în locul său.

Potrivit unor informaţii publicate de CNN Money, pe piață sunt deja nouă modele Volvo din care şoferii au scăpat cu viaţă în urma unor accidente grave. Datele se referă la ultimii patru ani şi sunt valabile pentru Statele Unite.

Marca Volvo aparţine celor de la Zhejiang Geely Holding, cel mai mare constructor auto privat din China, încă din 2010, deşi sediul central a rămas în Suedia. Tranzacţia a fost evaluată la acel moment la suma de 1,3 miliarde de euro.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri