Sari la conținut

Avertismentul celui mai inteligent om de pe Planetă față de "consecințele catastrofice" ale deciziilor lui Trump

Profesorul Stephen Hawking, supranumit "cel mai inteligent om de pe Planetă", avertizează că decizia lui Donald Trump de a retrage Statele Unite din Acordul de la Paris ar putea avea "consecințe catastrofice" pentru Pământ.

„Suntem aproape de punctul în care încălzirea globală va deveni ireversibilă", a declart Hawking într-un interviu la BBC News. "Acțiunile lui Trump ar putea face ca Pământul să devină asemănător lui Venus, cu o temperatură de peste 250 de grade și ploi cu acid sulfuric".

Hawking a numit schimbarea climei drept "una dintre cele mai mari pericole pe care le are de înfruntat umanitatea", dar a adăugat că, dacă se vor lua măsuri, impactul ar putea fi mai mic. "Prin faptul că neagă existența schimbărilor climatice și prin faptul că a retras SUA din Acordul de la Paris, Donald Trump va cauza un rău ireparabil planetei și va pune în pericol mediul înconjurător, atât pentru noi, cât și pentru copiii noștri", a mai spus Stephen Hawking.

Profesorul Hawking, în vârstă de 75 de ani, este pesimist în privința șanselor de supraviețuire ale omului pe Pământ: "Evoluția a indus lăcomia și agresivitatea în structura genomului uman. Nu există semne că aceste conflicte la care asistăm ar putea să se tempereze. Iar dezvoltarea tehnologiei militare și a armelor de distrugere în masă ar putea fi dezastruoase. Cea mai bună șansă de supraviețuire a rasei umane ar putea fi coloniile independente din spațiu".

Pe aceeași temă