Avertismentul celui mai inteligent om de pe Planetă față de "consecințele catastrofice" ale deciziilor lui Trump

Data publicării:
stephen hawking getty

Profesorul Stephen Hawking, supranumit "cel mai inteligent om de pe Planetă", avertizează că decizia lui Donald Trump de a retrage Statele Unite din Acordul de la Paris ar putea avea "consecințe catastrofice" pentru Pământ.

„Suntem aproape de punctul în care încălzirea globală va deveni ireversibilă", a declart Hawking într-un interviu la BBC News. "Acțiunile lui Trump ar putea face ca Pământul să devină asemănător lui Venus, cu o temperatură de peste 250 de grade și ploi cu acid sulfuric".

Hawking a numit schimbarea climei drept "una dintre cele mai mari pericole pe care le are de înfruntat umanitatea", dar a adăugat că, dacă se vor lua măsuri, impactul ar putea fi mai mic. "Prin faptul că neagă existența schimbărilor climatice și prin faptul că a retras SUA din Acordul de la Paris, Donald Trump va cauza un rău ireparabil planetei și va pune în pericol mediul înconjurător, atât pentru noi, cât și pentru copiii noștri", a mai spus Stephen Hawking.

Profesorul Hawking, în vârstă de 75 de ani, este pesimist în privința șanselor de supraviețuire ale omului pe Pământ: "Evoluția a indus lăcomia și agresivitatea în structura genomului uman. Nu există semne că aceste conflicte la care asistăm ar putea să se tempereze. Iar dezvoltarea tehnologiei militare și a armelor de distrugere în masă ar putea fi dezastruoase. Cea mai bună șansă de supraviețuire a rasei umane ar putea fi coloniile independente din spațiu".

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri