Cât de epuizant este un interviu de angajare la SpaceX. Dezvăluirile unui fost angajat

Data actualizării: Data publicării:
image2

Un fost anagajat al companiei SpaceX a dezvăluit pentru Business Insider etapele prin care trebuie să treacă o persoană care dorește să lucreze în „regatul” lui Elon Musk.

Oricine dorește un job la compania spațială trebuie să se înarmeze cu nervi tari pentru a face față „politicii foarte stricte de angajare”, spune Josh Boehm, fost angajat al SpaceX, devenit între timp cofondatorul serviciului de mesagerie Cyph.

Citește și: Maşinile Tesla, „cârpite” până la poarta fabricii. Dezvăluirile unor foști angajați

Boehm a enumerat pentru Business Insider cei cinci pași din procesul de angajare la compania SpeceX, precizând că birourile de resurse umane „scormonesc” zilnic printre „grămezi de CV-uri”:

1) Aplicanții trec prin patru interviuri telefonice pentru a se califica în următoarea etapă: setul de interviuri față în față.

2) Cei care se califică în urma interviurilor telefonice, ajung apoi în campusul SpaceX, unde vor fi intervievați pe durata unei întregi zile de „toți cei cu are, odată angajați, ar putea lucra”.

3) Intervievatorii vorbesc cu aplicanții împărțiți pe perechi. Aplicanții sunt „întorși pe toate fețele” în interviuri care pot dura de 7 la 9 ore.

4) La ora prânzului, primesc o pauză de masă, după care urmează a doua parte a interviurilor.

5) Dacă un candidat exprimă vreo îndoială în orice etapă a procesului de angajare, interviurile sunt oprite pe loc, iar aplicantul este trimis acasă.

 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri