Video&Foto China dezvăluie noi imagini de pe Marte, surprinse de roverul Zhurong

Data actualizării: Data publicării:
imagini de pe marte surprinse cu roverul Zhurong
China a publicat noi imagini surprinse de roverul său Zhurong pe Marte. Foto: Profimedia

Noi imagini surprinse de primul rover chinez care a ajuns pe Marte, Zhurong, au fost făcute publice vineri de Administraţia Spaţială Naţională din China (CNSA). Fotografiile au fost dezvăluite în cadrul unei ceremonii care a marcat succesul primei misiuni chineze de explorare a planetei Marte.

 China a publicat noi imagini surprinse de roverul său Zhurong pe Marte. Foto: Profimedia
China a publicat noi imagini surprinse de roverul său Zhurong pe Marte. Foto: Profimedia

În imagini se vede și steagul Chinei, informează Xinhua. Imaginile includ panorama zonei de aterizare, peisajul marţian şi un selfie al roverului cu platforma de aterizare.

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media

La jumătatea lunii mai, China a publicat primele imagini captate de roverul său marţian, Zhurong, pe suprafaţa Planetei Roşii.

China a reuşit, la data 15 mai, să plaseze cu succes pe suprafaţa planetei Marte micul său robot controlat de la distanţă Zhurong, o premieră pentru ţara asiatică.

Misiunea roverului Zhurong (zeul focului, în mitologia chineză) este de a studia suprafaţa planetei Marte şi atmosfera acesteia şi de a căuta urme de viaţă din trecutul planetei.

China a lansat la sfârşitul lunii iulie 2020 misiunea Tianwen-1, care s-a plasat cu succes pe orbita planetei Marte în februarie, după o călătorie de aproape 7 luni. Aceasta include trei elemente: o sondă orbitală (care va rămâne pe orbita lui Marte), un modul de asolizare şi roverul autonom Zhurong care va culege şi va analiza mostre din solul marţian.

Editor : A.A.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri