Cui îi revine averea lăsată în urmă de Stephen Hawking

Data actualizării: Data publicării:
Stephen Hawking
FOTO: Guliver/Getty Images

Stephen Hawking a murit miercuri, la vârsta de 76 de ani, după ce a trăit aproape întreaga viață cu o afecțiune cruntă, boala Lou Gerig, din cauza căreia era țintuit în scaunul cu rotile și vorbea cu ajutorul unui sintetizator de voce. În urma renumitului fizician rămân trei copii, din prima sa căsătorie, cu Jane Wilde, care vor moșteni averea de aproximativ 17 milioane de euro.

Stephen Hawking
FOTO: Guliver/Getty Images

Lucy, Robert și Tim, cei trei copii ai lui Hawking, i-au adus un omagiu tatălui lor și au promis să ducă mai departe moștenirea lăsată în urmă de Stephen Hawking. 

„A fost un mare fizician și un om extraordinar, a cărui muncă și moștenire vor trăi pentru mulți ani de acum încolo. Curajul și persistența, alături de inteligența sa sclipitoare și simțul umorului au inspirat oameni de pe întreaga planetă. El ne-a spus că universul nu ar fi mare lucru dacă nu ar fi locul în care trăiesc oamenii pe care îi iubim. Îi vom duce mereu dorul”, au transmis cei trei copii ai omului de știință.

Averea lui Stephen Hawking este estimată la aproximativ 17 milioane de euro, dintre care 16 milioane provin doar din vânzarea cărților scrise de el și din premiile câștigate de-a lungul vieții.

Robert Hawking, fiul cel mare al fizicianului, are 50 de ani și este software engineer la Microsoft, în SUA. Lucy Hawking, în vârstă de 47 de ani, este o jurnalistă și autoare de cărți pentru copii. Timothy Hawking are 38 de ani și s-a născut în aprilie 1979, când boala tatălui său îi afectase deja vocea. Cei trei vor moșteni toată averea lăsată în urmă de tatăl lor.

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri