Cum miroase spațiul cosmic?

Data publicării:
Calea Lactee vazuta de pe pamant
Astronomii chinezi au descoperit acceleratoare cosmice cu energie ultra-înaltă în Calea Lactee. Foto: Getty Images

O companie americană a lansat un parfum care promite să răspundă întrebării: “cum miroase spațiul cosmic?”, scrie CNN.

Parfumul a fost creat de Steve Pearce, chimist și fondatorul Omega Ingredients, o companie axată pe „produse pentru industria alimentară și a băuturilor alcoolice de cea mai înaltă calitate, cu ingrediente și arome naturale”.

Inițial, Pearce a fost contactat de NASA, în 2008, pentru a recrea mirosul din spațiul cosmic pentru a-i ajuta pe astronauți să se antreneze. Bizara cerință, care a fost dusă la îndeplinire după patru ani de cercetări, face parte dintre obiectivele agenției de a elimina orice surprize pe care astronauții le-ar putea întâlni sau experimenta în spațiu.

Un fost astronaut povestea, în 2002, pentru CNN că spațiul miroase asemenea pulberii folosite în producerea gloanțelor. "Cred că are un miros amar".

„Astronauții descriu mirosul ca fiind un amestec de praf de pușcă, friptură arsă, zmeură și rom”, a explicat Matt Richmond, managerul echipei care se ocupă în prezent de dezvoltarea ineditului parfum. Acesta a mai adăugat că va încerca să lanseze și un parfum inspirat de mirosul Lunii. 

Editor: Cristina Iancu

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri