Galerie Foto Cum va arăta stația spațială pe care NASA o va lansa pe orbita Lunii. Gateway va fi un avanpost al misiunilor pe Marte

Data publicării:
Stațai spațială care va fi construită pe orbita Lunii,
Stațai spațială care va fi construită pe orbita Lunii, Foto: NASA

NASA și compania Northrop Grumman au finalizat contractul pentru dezvoltarea unei stații spațiale care va fi construită pe orbita Lunii, în cadrul programului Artemis al agenției spațiale americane. În cadrul acestui program, NASA vrea să trimită din nou astronauți pe Lună în anul 2024 și să înființeze o bază permanentă pe Lună după 2030.

Programul Gateway va permite aterizările pe suprafața Lunii și va ajuta la pregătirea astronauților pentru viitoarele misiuni pe Marte. Foto: NASA
Programul Gateway va permite aterizările pe suprafața Lunii și va ajuta la pregătirea astronauților pentru viitoarele misiuni pe Marte. Foto: NASA

Programul Gateway va permite aterizările pe suprafața Lunii și va ajuta la pregătirea astronauților pentru viitoarele misiuni pe Marte.

Contractul este evaluat la 935 milioane dolari, potrivit unui comunicat al NASA. Conform contractului, Northrop Grumman va fi responsabilă pentru atașarea și testarea avanpostulu HALO (Habitation and Logistics Outpost) împreună cu sistemul de propulsie și energie PPE construit de Maxar Technologies. Northrop Grumman va conduce, de asemenea pregătirea lansării sistemului pe orbita Lunii cu o navetă a SpaceX și va sprijini activarea și verificarea HALO în timpul zborului către orbita lunară. Termenul estimat pentru lansare este noiembrie 2024.

„NASA construiește infrastructura pentru a extinde explorarea umană mai departe în sistemul solar, inclusiv Gateway, stația spațială lunară care ne va ajuta să facem descoperiri noi pe Lună. La fel de important, aceste investiții vor ajuta NASA să realizeze obiectivul Statelor Unite: să dezvolte și să testeze în continuare tehnologia și știința necesare pentru o călătorie umană pe Marte”, a spus administratorul NASA, Bill Nelson.

„HALO este o componentă critică a Gateway, iar anunțul de astăzi ne aduce cu un pas mai aproape de aterizarea astronauților americani atât pe Lună, cât și pe Marte”, a adăugat el.

Editor : M.B.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri