De ce avioanele zboară astăzi mai încet decât acum 50 de ani

Data publicării:
avioane

Avioanele merg cu siguranță mult mai repede decât mașinile, dar de ce nu zboară mai repede? De ce nu zboară la fel de repede ca acum 20, 30 sau chiar 40-50 de ani? Aflați urmărind videoclipul de mai jos.

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media

Un vlogger cunoscut pentru videoclipurile sale educaționale a studiat broșurile cu orarele de zbor ale companiei American Airlines din 1967 până în prezent. Comparând zboruri pe aceleași rute din trecut cu cele din prezent a observat că astăzi aproape toate cursele durează mai mult.

Dacă vizionați videoclipul, și ar trebui, pentru că este foarte bun, veți afla că totul are de-a face cu eficiența consumului de combustibil în industria transporturilor aeriene. Companiile știu că oamenii vor continua să zboare indiferent dacă locul pentru picioare este mai mic, aparatul de zbor e mai zgomotos sau cursa durează cu 30-40 de minute mai mult și profită la maximum. Asta înseamnă că în ultimii 50 de ani producătorii și-au mutat atenția de la dezvoltarea motoarelor mai rapide la eficientizarea consumului de combustibil.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri