De ce va fi cu totul deosebită eclipsa de Lună de astăzi

Data actualizării: Data publicării:
luna

Începutul lui 2018 aduce vești bune pentru iubitorii de fenomene astronomice. O nouă eclipsă totală, de data aceasta de Lună, are loc miercuri, 31 ianuarie, scrie Playtech.ro.

DIGI WORLD surprinde LIVE SUPER LUNA ALBASTRĂ!

Pe 31 ianuarie 2018 vom fi martorii unui fenomen nemaiintalnit de 150 ani: Eclipsa totală de Lună, cunoscuta si sub denumirea de "Luna Albastră". Fenomenul va fi vizibil din Asia, Australia, Pacific şi vestul Americii de Nord. Din România se va putea observa doar ieşirea Lunii din penumbra Pământului, maximul eclipsei având loc ziua, la ora 15:31.

DIGI WORLD va surprinde acest fenomen si il va transmite LIVE pe pagina de Facebook Digi World Romania. De asemenea, spectacolul poate fi urmarit LIVE pe https://www.nasa.gov/nasalive.

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media

Unul dintre cele mai incitante și așteptate evenimente din 2017 a fost eclipsa totală de Soare. Din păcate, aceea n-a fost vizibilă în România. Totuși, dacă ești pasionat de astfel de momente, nici 2018 nu este privat de un eveniment la fel de interesant. Acesta va avea loc chiar la sfârșitul lunii.

Pe 31 ianuarie, are loc o eclipsă lunară totală. Ceea ce face acest lucru atât de special este că se întâmplă în timpul unei Luni Albastre sau în cea de-a doua lună plină a lui ianuarie. 

Un eveniment astronomic rar se va produce pe 31 ianuarie, când o eclipsă lunară totală va coincide cu Luna "albastră". În acea noapte, satelitul natural al Pământului se va afla pe orbita sa la cea mai mică distanţă faţă de Terra şi va determina apariţia unui fenomen denumit de astronomi "Super Lună albastră sângerie", informează AFP.

 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri