Foto Descoperirea întâmplătoare făcută de un băiat de 6 ani care va ajuta investigațiile privind istoria ținutului Canaan

Data publicării:
Descoperirea întâmplătoare făcută de un băiat de 6 ani care va ajuta investigațiile privind istoria ținutului Canaan
Foto: Israel Antiquities Authority / Facebook

Un băiat din Israel a făcut o descoperire uimitoare în timpul unei plimbări alături de părinții săi, scrie Agerpres, citând DPA.

Copilul în vârstă de 6 ani se plimba în proximitatea satului Re’im din sudul Israelului, când, întâmplător, a descoperit un artefact considerat unic de către arheologi.

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media

Este vorba despre o mică tabletă pătrată ce avea gravate siluetele a două persoane, au precizat reprezentanţii Autorităţii pentru Antichităţi din Israel. Artefactul a fost predat imediat autorităţilor israeliene.

Pe artefact era gravat un desen care reprezenta un soldat care poartă un kilt şi o curea şi care împinge un rival capturat şi complet gol, ale cărui mâini sunt legate la spate. Arheologii israelieni cred că prin desenul respectiv, cel care a confecționat tableta a dorit să exprime umilirea soldatului devenit prizonier.

Descoperirea întâmplătoare va ajuta investigaţiile ce vizează oraşul Yerza din Canaan, vechi de milenii şi acoperit de nămol.

Canaaniţii au fost o populaţie ce a trăit în acea zonă, care, potrivit unor texte străvechi, ar fi inclus părţi din actualul teritoriu al Israelului, Teritoriile Palestiniene, Liban, Siria şi Iordania.

Editor: Cristina Iancu

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri