Sari la conținut

A fost identificat primul obiect din sistemul nostru solar format în preajma altei stele

Astronomii au identificat pe 19 octombrie un asteroid bogat în molecule organice, în sistemul nostru solar. Ei au acum certitudinea că obiectul botezat „Oumuamua” a fost format în preajma altei stele, fiind astfel primul obiect observat de acest fel.

Un telescop din Hawaii a fost primul care a observat asteroidul botezat „Oumuamua”, cuvânt ce înseamnă mesager sau cercetaș. El are o lungime de 400 de metri și este de culoare roșu închis.

Inițial, astronomii credeau că e vorba de o cometă din sistemul solar, însă orbita acestuia dădea semne că vine din spațiul interstelar.

În urma analizelor traictoriei, oamenii de știință au găsit dovezi că asteroidul alungit este primul obiect din afara sistemului nostru solar observat de omenire, potrivit unui articol din revista Nature.

Asteroidul, ce călătorește cu o viteză de aproape 138.000 de kilometri la oră, este foarte asemănător cu cei din sistemul solar. Descoperirea este foarte importantă, pentru că sugerează că planete cu compoziții asemănătoare cu ale Pământului ar putea să exite în galaxie.

 

Pe aceeași temă