Ajutor neașteptat în tratarea cancerului

Data actualizării: Data publicării:
aspirina
FOTO: Shutterstock

Aspirina poate prelungi viața pacienților care au cancer. Mai mult, împiedică răspândirea bolii la alte organe din corp, potrivit unui studiu al Universității Cardiff.

 

Cercetătorii britanici au analizat 71 de studii anterioare, în care 120.000 de pacienți cu un cancer de colon, sân sau de prostată, au luat doze mici de aspirină regulat. Ei au avut o rată de supraviețuire mai mare cu aproape 30 la sută față de cei care nu au consumat medicamentul.

Spre exemplu, un bolnav de 65 de ani cu un cancer de colon care ia aspirină are o speranță de viață similară unuia cu patru-cinci ani mai tânăr. Mai mult, și riscul să dezvolte tumori la alte organe ale corpului scade considerabil.

Important de spus este că efectul pozitiv se vede atât în cancerele răspândite, cât și în formele rare.

Totuși, studiul trebuie privit cu reținere, pentru că sunt necesare teste amănunțite. Aspirina, la fel ca orice medicament, are și efecte secundare.

Citiți și:  Interviu cu primul om cyborg: „Până în 2050 vom începe să comunicăm doar gândindu-ne unul la celălalt”

Trenul de două ori mai rapid decât avionul ar putea deveni operațional anul viitor în Europa

„Vopseaua” care poate înlocui aparatele de aer condiționat

Pentru mai multe știri din domeniul științei și tehnologiei, urmăriți pe Digi24, în fiecare sâmbătă, de la 16:30, „Jurnalul de științe”, prezentat de Teodora Safta. Arhiva emisiunii, aici.
Puteți accesa, de asemenea, secțiunea specială Sci-Tech a site-ului digi24.ro.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri