Au fost descoperite noi exoplanete

Data actualizării: Data publicării:
galaxie

Voluntarii australieni care colaborează la analizarea datelor culese de sonda Kepler prin intermediul portalului Zooniverse au descoperit patru noi exoplanete ce orbitează în jurul unei stele din constelația Aquarius, relatează EFE, preluată de Agerpres.

galaxie

Chris Lintott, cercetător principal la Zooniverse, un portal de știință dedicat voluntarilor civili, a informat în programul TV de specialitate australian Stargazing Live că cele patru noi exoplanete se află la distanță de 600 ani lumină de Terra.

Expertul a eliminat posibilitatea ca noile planete să fie locuibile pentru oameni din cauza temperaturilor ridicate ca urmare a apropierii de Soare.

"Sunt mult mai aproape de stea decât planeta Mercur de Soare", a precizat Lintott.

Proiectul Expoplanet Explorers care examinează datele culese de sonda Kepler este condus de cercetătorul Ian Crossfield de la Universitatea California, din Santa Cruz (SUA) și a fost demarat în urmă cu câteva zile de portalul Zooniverse, care primește la Canberra datele NASA.

NASA a lansat satelitul Kepler, în 2009, cu misiunea de a orbita în jurul Soarelui și de a explora Universul în căutarea de alte sisteme solare, în principal cele similare Terrei.

Citiți și: Anunț istoric: NASA a descoperit planete locuibile, de mărimea Terrei, la 40 de ani lumină de Soare

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri