Bărbații sunt mai morocănoși după-amiaza

Data actualizării: Data publicării:
barbat trist
Foto: Guliver/GettyImages

Bărbaţii tind să fie mai depresivi în orele imediat următoare prânzului. Pe la 2:00 după-amiază, creierul lor este cel mai puţin activ din toată ziua, relevă concluziile unui studiu.

Centrul de recompense al creierului se activează diferit pe parcursul zilei, cu vârfuri dimineaţa şi seara, spun cercetătorii Universităţii de Tehnologie Swinburne din Australia. Ei au scanat creierele a 16 bărbaţi sănătoşi, în trei momente ale zilei: la ora 10, ora 14 şi la ora 19.

În aceste perioade, subiecţii au fost puşi să joace jocuri de noroc şi au primit o recompensă financiară doar în acel moment al zilei când au avut cele mai bune rezultate.

Astfel au descoperit că starea de spirit a bărbaţilor a scăzut de pe la ora 13 până pe la 15, iar o regiune a creierului, numită putamen, a devenit mai puţin activă. Subiecţii au devenit mai somnoroşi, mai obosiţi şi fără vlagă.

Cercetătorii cred că descoperirile lor ar putea ajuta la dezvoltarea unor tratamente pentru persoanele cu tulburări de somn şi depresie.

Pentru mai multe știri din domeniul științei și tehnologiei, urmăriți în fiecare vineri, de la ora 19:00, pe Digi World, „Jurnalul de științe”, prezentat de Teodora Safta.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri