Cancerul care reacționează diferit, în funcție de sexul pacientului

Data actualizării: Data publicării:
medic microscop getty

Cancerul cerebral se dezvoltă diferit, în funcție de sexul pacientului. Este o descoperire a cercetătorilor de la Washington University School of Medicine care ar putea explica de ce tratamentul convențional nu prea dă rezultate în cazul bărbaților.

Glioblastomul este cea mai agresivă formă de cancer cerebral. Jumătate dintre pacienți mor în primele 14 luni de la diagnostic. Statisticile arată că bărbații sunt de două ori mai predispuși la o astfel de boală.

Femeile răspund cel mai bine la tratament și trăiesc cu câteva luni în plus față de aceștia.

Ca să afle motivul, specialiștii au măsurat, prin intermediul scanărilor RMN, rapiditatea cu care se dezvoltă tumorile în cazul a 63 de pacienți, majoritatea bărbați. Și au aflat că formațiunile tumorale sunt provocate de procese genetice distincte, în care hormonii au foarte puține de spus.

De aceea, ca să aibă rezultate, oamenii de știință vor fi nevoiți să adapteze tratamentele în funcție de sexul pacientului.

Pentru mai multe știri din domeniul științei și tehnologiei, urmăriți pe Digi World vineri, de la ora 19:00 și pe Digi24, în fiecare sâmbătă, de la 16:30, „Jurnalul de științe”, prezentat de Teodora Safta. Arhiva emisiunii, aici.

Puteți accesa, de asemenea, secțiunea specială Sci-Tech a site-ului digi24.ro

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri