Cercetătorii au descoperit un nou factor care crește riscul de infarct sau AVC

Data publicării:
Apple Launch iTunes Music Store In London
Foto: Guliver/Getty Images

Dacă trăiți aproape de aeroport sau de autostradă, cel mai probabil veți avea probleme cardiovasculare. Un nou studiu spune că zgomotele puternice din jurul nostru ne cresc riscul de infarct și atac cerebral.

Motoare turate, claxoane de mașini, decolări și aterizări de avioane. Sunt sunete pe care unii dintre noi le aud zilnic. Și le pot pune viața în pericol pentru că amplifică activitatea acelei zone din creier responsabilă cu răspunsul la stres. Din această cauză, apare și o inflamare a vaselor de sânge. Ceea ce îi face de cel puțin trei ori mai predispuși la un infarct sau un AVC, spun cercetătorii americani.

Ei au realizat studiul pe 500 de subiecți cu o vârstă medie de 56 de ani, care la început nu aveau probleme de inimă. În următorii cinci ani, 40 dintre ei au suferit un astfel de eveniment cardiovascular.

Pentru mai multe știri din domeniul științei și tehnologiei, urmăriți pe Digi24, în fiecare sâmbătă, de la 16:30, „Jurnalul de științe”, prezentat de Teodora Safta. Arhiva emisiunii, aici.

Puteți accesa, de asemenea, secțiunea specială Sci-Tech a site-ului digi24.ro.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri