CES 2018. "Peretele", televizorul care-şi modifică diagonala

Data publicării:
the wall 2

Timp de trei zile, Las Vegas se transformă în capitala invenţiilor. S-a deschis CES, cel mai mare târg de electronică din lume, iar produsele lansate au atras atenţia jurnaliştilor din toată lumea. Şi nu sunt deloc puţine, fie că vorbim de televizorul care-şi modifică diagonala, de scaunul cu rotile inteligent sau de airbag-ul portabil.

"Peretele" este cea mai recentă creaţie a sud-coreenilor de la Samsung. Nici nu e de mirare că se numeşte aşa, fiindcă televizorul are o diagonală de aproape patru metri, care se poate modifica datorită unei tehnologii denumite MicroLED. Mai exact, ecranul său e format dintr-un număr mare de LED-uri, care emit lumină individual.

Dewindra Hardawar, specialist IT: „Poţi folosi acele LED-uri pentru a crea un display la dimensiunea dorită.”

Nu a fost anunţat preţul său, dar specialiştii se aşteaptă la un cost pe măsura televizorului. Ceva mai accesibil este acest scaun cu rotile. Costă patru mii de dolari, poate fi manevrat cu un joystick şi se poate deplasa şi lateral.

Scaunul poate fi controlat cu ajutorul unei aplicaţii. Poţi să te mişti precum un roboţel sau poţi ajuta pe cineva aflat în dificultate.

Inventatorii scaunului spun că e ideal în special pentru oamenii în vârstă. Şi tot vârstnicilor se adresează şi această invenţie - airbag-ul de 790 de dolari, care poate fi purtat, în jurul mijlocului.

Aaron Souppouris, specialist IT: „Dacă cineva cade, nu-şi va fractura şoldul şi va evita spitalizarea care durează luni întregi şi care costă mii de dolari.”

La CES 2018 a apărut şi sistemul de comandă vocală pentru duş şi aprinderea luminii din baie. Nu este, însă, deloc ieftin - 1.200 de dolari.

Inelul care creează muzică este o altă invenţie foarte apreciată. Se conectează la o orgă şi prin simpla mişcare a mâinii, poţi modifica volumul şi intensitatea unei melodii.

Valiza care se deplasează singură, masca de dormit cu ecran video şi desfăcătorul inteligent de sticle de vin sunt alte invenţii prezentate la târgul de electronică din Las Vegas, care-şi va închide porţile pe 12 ianuarie.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Te-ar putea interesa și:
robot
Accident ca-n filmele SF. O maşină fără şofer a distrus un robot umanoid
laudroid
A fost lansat dispozitivul care împăturește hainele
Partenerii noștri