Cremă din propriile bacterii

Data actualizării: Data publicării:
Staphylococcus aureauMagnification 20,000
Staphylococcus aureau Magnification 20,000

Stafilococul auriu, care are şi o varietate rezistentă la antibiotice, poate fi tratat cu bacteriile bune de pe pielea noastră. Este rezultatul unui studiu al Universităţii California din San Diego, informează „Jurnalul de Științe” de la Digi World.

Staphylococcus aureauMagnification 20,000
Staphylococcus aureus Magnification 20.000

Oamenii de ştiinţă au făcut o loţiune specială pentru cei care suferă de eczeme. Au examinat probe de pe pielea de la 30 de subiecţi sănătoşi şi alţi 49 cu dermatită atopică. Au descoperit că, la cei care nu au eczeme sunt două tipuri de bacterii, ambele cu rolul de a proteja împotriva microbilor răi, cum ar fi stafilococul auriu rezistent la antibiotic.

Aşa că specialiştii au prelevat culturi de bacterii bune de pe pielea a cinci subiecţi cu eczeme şi le-au multiplicat în laborator. Astfel au creat un fel de loţiune pentru fiecare pacient în parte, din propriul său microbiom. Le-au aplicat apoi loţiunea pe piele şi au observat că, în doar 24 de ore, la doi dintre subiecţi stafilococul auriu a dispărut complet, iar la restul s-a diminuat semnificativ.

Urmăriți emisiunea „Jurnalul de Științe” cu Teodora Băloi, în fiecare vineri, de la ora 19:00, pe Digi World Romania:

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri