Sari la conținut

Boala de care sunt scutiți cei care își petrec copilăria cu pisici și câini

Încă un studiu ne spune că bebeluşii care îşi petrec copilăria cu pisici şi câini nu vor face astm. Nu v-aţi fi aşteptat, dar şi gândacii au un rol pozitiv în problema asta.

Cercetătorii au evaluat 442 de copii, dintre care 130 cu astm. Au colectat probe de praf din casele lor, când aceştia aveau trei luni, doi şi trei ani. Şi au descoperit că expunerea la niveluri mari de alergeni de la pisici, gândaci sau şoareci în primii ani de viaţă, înainte să apară astmul, ar putea avea un efect preventiv.

Şi prezenţa alergenilor de la câini scade riscul de inflamare a căilor respiratorii la copiii de câteva luni. Autorii studiului speră că descoperirile îi vor ajuta să dezvolte strategii care să împiedice apariţia bolii. Şi vor continua să-i analizeze pe aceşti copii pentru că vor să descopere şi mai mulţi factori care declanşează astmul.

Pentru mai multe știri din domeniul științei și tehnologiei, urmăriți în fiecare vineri, de la ora 19:00, pe Digi World și în fiecare sâmbătă de la 16:30, pe Digi24, „Jurnalul de științe”, prezentat de Teodora Safta.