Jocurile video violente NU afectează pe termen lung comportamentul, potrivit unui nou studiu

Data actualizării: Data publicării:
Sony Holds News Conference Ahead Of Annual E3 Gaming Conference
Foto: Gulliver/GettyImages

Jocurile video violente nu afectează pe termen lung comportamentul adolescenţilor, spune un nou studiu. Mai precis, nu îi face mai puţin empatici,  așa cum se credea până acum. 

Sony Holds News Conference Ahead Of Annual E3 Gaming Conference
Foto: Gulliver/GettyImages

Concluzia le aparţine cercetătorilor germani, care au făcut un studiu pe 30 de persoane. Jumătate dintre ei joacă astfel de jocuri violente, precum Call of Duty sau Counter-Strike, câteva ore în fiecare zi, iar ceilalţi deloc. Subiecţii au primit apoi întrebări psihologice, după care experţii le-au scanat creierele să vadă ce regiune li se activează atunci când văd imagini care în mod normal ar provoca un răspuns empatic. Şi au observat că între cele două categorii nu există diferenţe. 

Lipsa de empatie presupune o lipsă de sensibilitate și compasiune.

„Interpretăm rezultatele noastre ca o dovadă împotriva ipotezei desensibilizării și sugerăm că impactul jocurilor violente asupra procesului emoțional ar putea fi mai degrabă acut și pe termen scurt”, spun cercetătorii germani.

Studiul a fost publicat în „Frontiers in Psychology” și arată că cercetările de până acum făceau legătura între jocurile video și un comportament agresiv pentru că se raportau la un termen scurt, or acum, cercetătorii au analizat comportamentele pe termen lung.

Urmăriți emisiunea „Jurnalul de Științe” cu Teodora Băloi, în fiecare vineri, de la ora 19:00, pe Digi World Romania:

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media

 

 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri