Foto Mumii antice cu „limbă de aur” au fost descoperite de arheologi în Egipt. Ce semnificație aveau amuletele pentru egiptenii antici

Data actualizării: Data publicării:
Mască funerară antică
Masca funerară descoperită într-un mormânt antic din orașul egiptean Alexandria. Foto: Captură Twitter/@RomanMiddleEast

O echipă de arheologi a descoperit în nordul Egiptului mumii vechi de 2000 de ani cu o particularitate interesantă – aveau amulete din aur în formă de limbă în cavitatea bucală – un ritual sacru al vechilor egipteni menit, conform mitologiei egiptene antice, să le permită celor morți să vorbească atunci când vor fi fost aduși în fața judecatei zeului Osiris, conform BBC.

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media

Echipa de arheologi egipteano-dominicană a lucrat la templul Taposiris Magna din Alexandria, Egipt, și a descoperit 16 morminte în care se aflau mai multe mumii într-o stare de conservare nu prea bună.

Se crede că egiptenii puneau amuletele în formă de limbă alături de cei morți pentru ca aceștia să poată vorbi în fața zeului Osiris, stăpânul lumii de dincolo și judecătorul celor morți în mitologia egipteană antică.

Osiris este reprezentat în decorațiile de pe unul dintre sicriele din mormânt, conform conducătoarei echipei de arheologi. O altă decorație arată o coroană, coarne și un șarpe cobra, iar pe pieptul unei mumii este reprezentat simbolul zeului Horus.

La templu au mai fost descoperite și o mască funerară care ar fi aparținut unei femei și monede care o înfățișeau pe regina ptolemaică Cleopatra, ultima regină a Egiptului înainte de încorporarea acestuia în Imperiul Roman.

Editor : Adrian Dumitru

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri