O fabrică daneză produce bere artizanală sub formă de pudră

Data publicării:
Beer Tasting - Oktoberfest 2016
MUNICH, GERMANY - SEPTEMBER 12: A waitress brings glasses of beer to the heads of the six Munich breweries as well as the owners of the Oktoberfest tents for the annual beer tasting prior to the 2016 Oktoberfest in the cellar of the Munich Beer and Oktoberfest Museum on September 12, 2016 in Munich, Germany. The men and one woman meet every year shortly before Oktoberfest to sample and discuss the merits of the Oktoberfest brews of Hacker-Pschorr, Spaten, Loewenbraeu, Paulaner, Augustiner and Hofbraeu, which are the six Munich breweries and the only breweries allowed to participate in Oktoberfest. The 183rd Oktoberfest will be open to the public from September 17 through October 3 and will draw millions of visitors from across the globe in the world's largest beer fest. (Photo by Alexander Hassenstein/Getty Images)

O fabrică daneză, To Øl, a reuşit să producă un sortiment de bere artizanală sub formă de pudră, alimentând astfel teoriile potrivit cărora berea instant ar putea deveni în curând un produs comercializat pe scară largă, după modelul cafelei şi sucurilor instant, informează slate.fr.

Beer Tasting - Oktoberfest 2016
FOTO: Getty Images

Tobias Emil Jensen şi Tore Gynther, fondatorii acelei fabrici, au colaborat cu GEA Group, o companie germană specializată în tehnologii folosite în industria alimentelor. Alături de o echipă de la compania R&D, ei au utilizat tehnica de liofilizare asupra a patru sortimente de bere produse de compania daneză - două IPA, un Pilsner şi o bere ce conţine cafea.

”Folosindu-ne de faptul că apa şi alcoolul, în vid şi la temperatură joasă, trec direct din starea de gheaţă în starea de vapori, am fost în măsură să separăm apa, alcoolul şi materiile uscate (la fel ca în cazul cafelei instant) din bere. Şi am făcut acest lucru într-o manieră favorabilă aromelor, ceea ce înseamnă că nu a trebuit să adăugăm căldură”, au explicat inventatorii pudrei de bere, scrie News.ro.

Obiectivul lor a fost acesta: să ofere oamenilor posibilitatea de a bea o bere de calitate în locuri în care această băutură, în mod obişnuit, nu este disponibilă. În timpul drumeţiilor în zone izolate, de exemplu. Este suficient să se amestece pudra cu apă şi cu puţin alcool pentru a imita, potrivit inventatorilor danezi, gustul şi senzaţia oferite de o bere artizanală proaspătă.

Produsul nu este încă pregătit pentru a putea fi comercializat. În prezent, inventatorii lui doresc să aleagă un ambalaj potrivit pentru produsul final şi să determine sortimentele de bere care îşi păstrează cel mai bine aroma şi gustul în timpul procesului de fabricare a pudrei.

Fabrica To Øl vrea să se poziţioneze pe segmentul de piaţă al sortimentelor vârf de gamă, producând o bere liofilizată artizanală. Totuşi, aceasta nu este prima bere pudră din lume. Compania Pat's Backcountry Beverages din statul american Colorado produce deja o bere pudră, însă folosind un alt procedeu, bazat pe ingrediente concentrate.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Te-ar putea interesa și:
hotel bere
Hotel pentru iubitorii de bere
Partenerii noștri