Paleontologii au descoperit o mare calitate pe care o aveau mamuții

Data publicării:
mamut shutterstock_778881391
Foto: Shutterstock

Mamuţii aveau grijă unii de alţii, spun paleontologii americani. Urmele găsite recent într-un sit din Statele Unite dezvăluie indicii despre o familie de mamuţi columbieni.

Traseul din Lake County a fost descoperit de un paleontolog american în 2014. Abia anul trecut au primit aprobarea să facă excavări.

Săpăturile au scos la iveală 117 amprente care datează de acum 43.000 de ani şi despre care se crede că ar aparţine unor mamuţi columbieni care se deplasau dintr-un teritoriu într-altul.

20 de urme le-au atras atenţia cu adevărat specialiştilor, pentru că ar fi vorba despre o întreagă familie. Uneori, astfel de amprente dau mai multe detalii despre aceste creaturi decât oasele lor, spun paleontologii americani.

În acest caz a fost vorba despre o femelă adultă, care şchiopăta, şi mai mulţi pui care o înconjurau, o apărau şi o ajutau să se deplaseze mai departe.

Pentru alte știri despre știință și tehnologie urmăriți pe Digi24, sâmbătă, de la 16:30, „Jurnalul de științe”, cu  Teodora Safta. Arhiva emisiunii „Jurnalul de științe” o găsiți aici.

Puteți accesa, de asemenea, secțiunea specială Sci-Tech a site-ului digi24.ro.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri