Roșiile, armă contra cancerului de ficat

Data publicării:
rosii FB

Roșiile ar putea combate cancerul de ficat. Au în componență un ingredient care protejează organismul de invazia celulelor anormale.

Licopenul este substanța naturală care dă culoarea roșiilor. Cercetătorii i-au descoperit de mai multă vreme proprietățile antitumorale, iar acum susțin că testele făcute pe șoareci au demonstrat că poate chiar să prevină apariția unui cancer de ficat.

Pentru început, au infectat cobaii cu un carcinogen în primele luni de viață și apoi le-au dat să mănânce alimente nesănătoase, bogate în grăsimi. O parte dintre ei au primit și o pudră de roșii care conține licopen. Cantitatea consumată ar echivala, în cazul oamenilor, cu două-trei roșii pe zi.

Specialiștii au descoperit că substanța poate reduce simptomele bolii ficatului gras și chiar inhibă dezvoltarea tumorilor hepatice. Dar pentru că pudra de tomate s-a dovedit mai eficientă decât unele suplimente pure de licopen, oamenii de știință cred că și alți nutrienți din roșii contribuie la acest rezultat, printre care vitaminele E și C, fibrele și mineralele.

Pentru mai multe știri din domeniul științei și tehnologiei, urmăriți pe Digi World vineri, de la ora 19:00, și pe Digi24 în fiecare sâmbătă, de la 16:30, „Jurnalul de științe”, prezentat de Teodora Safta.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri