TIMELAPSE GOOGLE. Cum „au distrus” oamenii Pământul în ultimii 32 de ani

Data actualizării: Data publicării:
timelapse google

Oamenii nu tratează Pământul cu amabilitate, iar acum avem chiar mai multe dovezi. Google tocmai a actualizat Google Earth Engine pentru a include patru ani de imagini suplimentare, petabytes de date noi, și, în general, o imagine mult mai clară cu privire la orice locație de pe Pământ din 1984 până în 2016. Cea mai bună parte: puteți urmări orice zonă de pe Pământ într-un timelapse.

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media

Accesați Google Earth Engine și folosiți căsuța de căutare pentru a vedea schimbările dintr-o anumită zonă geografică în ultimii 32 de ani.

Update-ul vă permite să vedeți, cu detalii care chiar dramatice, modul în care Pământul s-a schimbat de-a lungul a 32 de ani, în aproape orice locație. Google a lansat inițial instrumentul în 2013, dar atunci era alimentat cu imagini de calitate slabă, care nu arăta detalii cum ar fi drumuri și clădiri. Acum puteți vedea, practic, fiecare mic detaliu cu privire la orice locație.

O parte a proiectului Google este utilizarea de către imaginilor de calitate superioară de la NASA. Google Earth folosește acum imagini din Landsat 8, un satelit lansat pe orbită în 2013, care face fotografii cu detalii mai mare, culori mai vibrante și de două ori mai multe imagini ca sateliții mai vechi.

Noul interval de timp vă permite să urmăriți lucruri interesante, cum ar fi dezvoltarea orașelor mari, și, de asemenea, vă permite să urmăriți lucrurile „distruse” de oameni în toate locurile pe care le-au locuit. Puteți urmări topirea ghetarilor, erodarea terenurilor și transformarea orașelor în locuri uriașe de parcare. Puteți alege orice loc din lume pe care doriți pe site-ul Time Lapse Google Earth.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri