Trenul ultra-rapid a atins un nou record de viteză. Ținta este să ajungă la 1.200 kilometri pe oră

Data actualizării: Data publicării:
tren ultra rapid hyperloop

Trenul ultra-rapid Hyperloop a stabilit un nou record propriu de viteză. A atins 387 de kilometri pe oră, cu 60 de kilometri mai mult faţă de testul făcut la sfârşitul verii. Mai are însă destul până la viteza maximă promisă.

1200 de kilometri pe oră. Cu atât ar trebui să circule prin tuneluri vidate trenul supersonic Hyperloop. La o asemenea viteză, am ajunge de la Amsterdam la Paris în doar jumătate de oră.

La noul test, realizat în afara oraşului american Las Vegas, trenul autonom a atins aproape 400 de kilometri pe oră, o treime din viteza maximă promisă.

Mediul vidat elimină problemele întâmpinate din cauza frecării cu aerul, de aceea nu ar fi greu de atins rapid o viteză mare, spun reprezentanţii companiei producătoare. Obiectivul lor este să implementeze un sistem de transport de pasageri şi mărfuri la viteze aeriene.

Dar unii sceptici spun că Hyperloop nu va primi autorizaţie de construcţie prea curând, până când nu va demonstra că trenul este sigur pentru călători. Şi, evident, sunt şi interese de ordin financiar la mijloc pentru că, odată implementat, noul sistem ar afecta profitul altor firme de transport.

Pentru mai multe știri din domeniul științei și tehnologiei, urmăriți în fiecare vineri, de la ora 19:00, pe Digi World și în fiecare sâmbătă de la 16:30, pe Digi24, „Jurnalul de științe”, prezentat de Teodora Safta.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri