Un nou pericol depistat în suplimentele de proteine

Data publicării:
supliment proteine fittness shutterstock_283178207
Foto: Shutterstock

Suplimentele de proteine pe care le iau pasionaţii de fitness şi culturism ar conţine metale grele. Un nou studiu vorbeşte despre plumb şi chiar arsenic.

supliment proteine fittness shutterstock_283178207
Foto: Shutterstock

La nivel global, în 2016 s-au cheltuit peste 12 miliarde de dolari pe suplimente de proteine, fie sub formă de pudră, fie ca batoane.

Dar oricât de folositoare ar fi pentru cei care vor o condiţie fizică mai bună şi muşchi mai mari, o analiză făcută de o organizaţie non-profit din America spune că ne pot face şi rău. Spre exemplu, dintre cele 134 de produse analizate, de la 52 de branduri, 70 la sută au avut cantităţi detectabile de plumb şi cadmiu.

Produsele vândute drept organice au avut în componenţă de aproape două ori mai mult plumb şi arsenic faţă de cele non-organice şi de cinci ori mai mult cadmiu.

Cel mai puţin nocive sunt suplimentele din zer şi ouă, pentru că, spun experţii Clean Label, celelalte păstrează metalele grele pe care plantele le absorb din pământ.

Pentru mai multe știri din domeniul științei și tehnologiei, urmăriți pe Digi24, în fiecare sâmbătă, de la 16:30, „Jurnalul de științe”, prezentat de Teodora Safta. Arhiva emisiunii, aici.
Puteți accesa, de asemenea, secțiunea specială Sci-Tech a site-ului digi24.ro.

Citiți și: 

Efectele excesului de proteine

Mușchii lui Vin Diesel, în câteva săptămâni. Dedesubturile afacerii murdare a traficului cu steroizi

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri