VIDEO. Au fost creați primii roboți „vii” cu celule stem provenite de la broaște

Data publicării:
woman researcher performing examination of bacterial culture plate
FOTO: Guliver/ Getty Images

O echipă de cercetători din Statele Unite ale Americii a creat primii roboți „vii” folosind celule stem de la o specie de broaște din Africa, scrie The Guardian.

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media

Unul dintre roboții minusculi are două picioare mici, iar altul o gaură în mijloc pe care cercetătorii au transformat-o într-un marsupiu folosit pentru a căra diverse încărcături.

„Acestea sunt forme de viață complet noi. Nu au mai existat pe Pământ”, a declarat Michael Levin, directorul Centrului de Cercetare Allen de la Universitatea Tufts din Medford, Massachusetts. „Sunt organisme vii și programabile”.

Datorită caracteristicilor unice, acești roboți minuscului ar putea fi folosiți pentru a combate poluarea cu microplastic din oceane, să localizeze și să digere materialele toxice, să transporte medicamente în corp sau să elimine depunerile de pe artere, cele mai mari vase de sânge din corpul omenesc.

„Este imposibil de prezis care vor fi aplicațiile viitoare pentru noua tehnologie, așadar putem doar să ghicim”, a declarat și un cercetător din cadrul Universității Vermont.

Roboții, care nu sunt mai mari de un milimetru, au fost creați cu ajutorul unui algoritm revoluționar folosit de un supercomputer.

Editor: I. I.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri