VIDEO. Cum să arunci un pepene de la 45 de metri fără să se spargă

Data publicării:
pepene

Când arunci un pepene de la o înălțime de 45 de metri, te aștepți să cadă cu viteză și să explodeze la contactul cu asfaltul. Și, în cele mai multe cazuri, exact așa se întâmplă. Însă, în cel mai recent episod Veritasium poți afla cum să faci un pepene indestructibil: acoperindu-l cu o soluție de polimer.

pepene
Foto: YouTube

Stratul de polimer face pepenele să acționeze exact ca o minge în contact cu pământul și, în loc să se spargă, sare înapoi. Învelișul îl face rezistent chiar și în fața loviturilor de topor, după cum arată experimentul.

Însă, când în sfârșit coaja este tăiată cu un ferăstrău mecanic, echipa care a efectuat experimentul descoperă că miezul este zdrobit în totalitate, deși coaja este intactă.

Rezistența pepenelui este dată de folosirea celebrului spray Line-X, spray care este folosit pe mașini sau camioane, în fabricarea vestelor antiglonț și chiar pe pereții Pentagonului, potrivit sciencealert.com.

Produsul are aplicaţii în special în domeniul industriei auto şi militare, oferind și protecție ridicată la abraziune. În plus, acest strat protector asigură şi prevenţia împotriva ruginei şi proceselor de corodare.

Derek, din echipa Veritasium, explică cum acționează acest produs în videoclipul de mai jos.

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri