Fondatorii aplicației Snapchat au pierdut fiecare peste 1 miliard de dolari la bursă

Data publicării:
Snapchat
Foto: Gulliver/GettyImages

Fondatorii Snap, Evan Spiegel şi Bobby Murphy, au pierdut fiecare peste 1 miliard de dolari după raportarea pentru prima oară a rezultatelor financiare, miercuri, care a dus la scăderea cotaţiei acţiunilor companiei cu 25%, transmite Bloomberg, citat de News.ro.

Snapchat
Foto: Gulliver/GettyImages

Titlurile Snap au coborât până la 17,12 dolari pe unitate, din cauza veniturilor sub aşteptările analiştilor.

Snap a anunţat că aplicaţia Snapchat a adăugat mai puţini utilizatori decât a anticipat, iar compania are dificultăţi să îşi extindă audienţa, în condiţiile în care Facebook oferă servicii similare (între care Instagram şi WhatsApp) cu cele ale celor mai populare funcţii ale sale.

Spiegel şi Murphy aveau fiecare, averi nete de peste 5 miliarde de dolari, la închiderea tranzacţiilor de miercuri, potrivit indicelui Bloomberg al miliardarilor, dar acestea au scăzut la 3,8 miliarde de dolari după anunţarea rezultatelor financiare.

Numărul zilnic de utilizatori activi a urcat cu 36,1%, la 166 milioane de persoane, în primul trimestru, faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut, după un avans de 47,7% întrimestrul patru şi cel de 62,8% în trimestrul al treilea.

snapchat-evan-spiegel-15
Foto: Evan Spiegel

Veniturile au urcat de aproape patru ori în termeni anuali, la 149,6 milioane de dolari, dar au fost sub estimarea medie a analiştilor, de 158 de milioane de dolari.

Snap s-a listat la bursă în martie, cu cea mai mare ofertă publică iniţială a unei companii americane de la debutul Facebook în 2012.

Declinul titlurilor Snap reflectă pierderile consemnate de Facebook şi Twitter după raportarea primelor rezultate financiare după listare. Acţiunile Twitter au scăzut atunci cu 24%, iar cele ale Facebook cu 11%, acestea fiind cele mai mari pierderi într-o singură zi, pe bursă, ale celor două companii.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri