FOTO Imagine neașteptată surprinsă de Perseverance pe Marte: un ghem de sfoară. După 4 zile, obiectul dispăruse

Data actualizării: Data publicării:
Imagine neașteptată surprinsă de Perseverance pe Marte: un ghem de sfoară
Imagine neașteptată surprinsă de Perseverance pe Marte: un ghem de sfoară. Foto: NASA

Roverul Perseverance al NASA a surprins o imagine neobișnuită a unui obiect aflat pe solul roșu al planetei Marte: un ghem de sfoară, relatează CNN.

Una din camerele foto ale roverului a surprins imaginea obiectului de culoare deschisă pe 12 iulie, iar mulți oameni au spus că acesta arată ca niște spaghete.

Totuși, oficialii agenției spațiale cred că este vorba despre o sfoară care a căzut pe suprafața planetei roșii la aterizarea roverului Perseverance.

Coarda ar putea proveni de la etapa de coborâre a roverului, potrivit unui purtător de cuvânt al misiunii Perseverance de la Jet Propulsion Laboratory al NASA din Pasadena, California.

Roverul nu a mai călătorit în zona în care a fost găsită sfoara, așa că este probabil ca vântul să o fi dus acolo, a spus purtătorul de cuvânt.

Perseverance explorează în prezent craterul Jezero și caută semne că ar fi existat viață pe Marte acum câteva miliarde de ani, a spus purtătorul de cuvânt.

Când Perseverance a trecut din nou prin locul în care fotografiase sfoara, după 4 zile, aceasta dispăruse.

Nu este prima dată când roverul dă peste bucăți de material rămase de la asolizarea sa pe Marte.

Luna trecută, echipa care se ocupă de roverul Perseverance a anunțat pe Twitter că a observat ceea ce părea a fi o bucată din pătura termică folosită pentru a proteja roverul de temperaturile extreme pe care le-a experimentat în timpul aterizării.

A fost o surpriză să găsim asta aici”, având în vedere că etapa de coborâre a robotului a avut loc la aproximativ 2 km distanță, a scris echipa. „Aceasta bucată a aterizat aici sau a fost adusă de vânt?”

Aceasta nu este singura bucată de gunoi descoperită pe Marte. În aprilie, elicopterul Ingenuity a surprins o imagine a gunoaielor spațiale create de om - trenul de aterizare care a ajutat atât elicopterul, cât și roverul Perseverance să ajungă pe Marte.

Editor : M.B.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri