Sari la conținut

157 de tone de metale rare din Samsung Galaxy Note 7

Compania coreeană Samsung vrea să recupereze mare parte din materialele folosite pentru construirea smartphone-ului Note 7. Este vorba despre aproximativ 157 de tone de metale rare care au fost folosite la construirea diverselor componente ale lui Note 7, relatează News.ro.

Vor fi recuperate componente precum ecranele OLED, camerele foto, memoria şi altele. Acestea vor fi folosite pentru repararea altor telefoane sau vor fi reciclate pentru recuperarea materialelor.

În cel de-al doilea caz, reciclarea, Samsung va reuşi să recupereze materiale precum aur, cupru şi cobalt. În total, aceste metale rare vor însuma 157 de tone de la modelele Note 7 retrase de pe piaţă.

Sistemul de recuperare şi reciclare a componentelor este un câştig atât pentru Samsung, care reuşeşte astfel să recupereze din pierderi, cât şi pentru mediu, prin recuperarea unei cantităţi mari de metale rare obţinute prin minerit.

Eşecul cu Note 7, smartphone care a fost retras de pe piaţă în toamna anului trecut din cauza problemelor repetate cu bateria, a forţat producătorul coreean să pună la punct o tehnică nouă de reciclare, de pe urma căreia va beneficia şi pe viitor.

Şi rivalul Apple face paşi în această direcţie. Compania condusă de Tim Cook a anunţat că plănuieşte să folosească numai materiale reciclate în produsele proprii.

Pe aceeași temă