Apple a prezentat noul sistem de operare pentru iDevice-uri. Principalele funcții ale iOS 10 

Data publicării:
GettyImages-539892764 1

 Foto: Gulliver/ Getty Images - Worlwide Developers Conferences

Prima funcție importantă a noului sistem de operare este „Raise to Wake” și permite vizualizarea informațiilor de pe ecranul telefonului doar prin ridicarea iPhone-ului. De asemenea, cu ajutorul 3D Touch notificările pot fi deschise fără să fie nevoie să deblocați telefonul. Tot cu 3D Touch pot fi șterse notificările pe care le-ați vizualizat tot fără a debloca telefonul.

Mai mult, în curând  veți putea să îi cereți lui Siri să facă anumite acțiuni, cum ar fi să folosească anumite aplicații. Siri va putea să execute comenzile pe care i le dați în interiorul aplicațiilor pe care le aveți în telefon, în funcție de modul în care dezvoltatorii vor permite acest lucru.

De asemenea, Apple a îmbunătățit funcția QuickType cu ajutorul unui algoritm de inteligență artificială. Dacă cineva vă dă un mesaj în care vă roagă să trimiteți un e-mail cu o anumită informație, spre exemplu unde să vă întâlniți, Siri poate să caute în contacte și să scrie mail-ul cu ajutorul sugestiilor date de tastatura inteligentă Quick Type.

Apple a implementat inteligența artificială și tehnologia de recunoaștere a imaginilor în aplicația sa pentru fotografii. Astfel, aplicația poate să organizeze fotografiile mai repede și să identifice fotografiile luate într-o zi sau cu o anumită persoană pentru a alcătui un mic album.

Una dintre cele mai criticate funcții ale Apple era aplicația sa pentru muzică, care avea o interfață destuil de complicată. Acum, totul a fost simplificat sub forma unei liste. De asemenea, va exista și secțiunea „Recent adăugate”, pentru a accesa mai rapid cele mai noi melodii.

Apple a regândit în totalitate aplicația sa pentru știri. Noua aplicație Apple News are și conținut plătit de la diverse publicații online și notificări de tipul „breaking news”.

Funcția Apple Maps a fost și ea îmbunătățită și are acum o interfață mai simplă și mai dinamică. Mai mult, dezvoltatorii își pot integra aplicațiile cu Maps. De asemenea, tot prin Apple Maps poți să chemi un Uber și chiar să plătești cu Apple Pay, fără să ieși vreun moment din Apple Maps.

Totodată, dacă sunteți sunat prin aplicații precum VoIP, WhatsApp sau Viber veți recepționa apelul prin interfața standard de apelare și din lock screen.

Sistemul de operare iOS 10 va fi disponibil pe piață din toamnă și varianta beta poate fi încercată de luna viitoare.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri