Apple Watch pentru diabetici

Data publicării:
apple watch diabet

Apple Watch ar putea deveni indispensabil pentru diabetici. În secret, la Palo Alto se coagulează o echipă de ingineri în biomedicină, a aflat CNBC, o echipă care încearcă să dezvolte senzori capabili să monitorizeze nivelul de glucoză din sânge fără a străpunge pielea.

Cercetări se fac de cel puţin 5 ani însă acum Apple intră în faza testelor clinice şi a angajat inclusiv consultanţi pe partea juridică.

Marile provocări sunt însă de ordin tehnic. O soluţie luată în considerare ar fi senzorii optici. Cu ajutorul luminii, teoretic, s-ar putea detecta concentraţia de glucoză, însă e mult loc de eroare acolo, iar costurile cercetării ar putea ajunge la un miliard de dolari. Dacă totuşi Apple reuşeşte, milioane de diabetici şi-ar putea monitoriza încontinuu fluctuaţiile glucozei, fiindcă senzorii ar putea fi integraţi în ceasul inteligent de la Apple.

E un vis despre care Steve Jobs a vorbit de mai multe ori şi în care cred şi alte companii. Google, de pildă, încearcă să dezvolte lentile de contact capabile să măsoare nivelul de glucoză din lacrimi, iar inginerii cred că pe viitor un astfel de dispozitiv va putea detecta multe alte afecţiuni.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri