Cele mai noi tendințe în materie de gadgeturi, televizoare, laptopuri, telefoane și mașini

Data publicării:
televizoare ces

Când urmăreşti îndeaproape lansările din industria tech este uşor să devi blazat în faţa şuvoiului interminabil de gadgeturi noi şi servicii tech care îţi promit că vor schimba regulile jocului şi că vor fi revoluţionare. În realitate, foarte puţine dintre ele chiar sunt. Totuşi, la CES 2017, cel mai mare târg anual din domeniul tehnologiei, multe gadgeturi care şi-au făcut apariţia pe scena expoconferinței fac promisiuni importante.

kuri dadaca robot

Pare că dintr-odată industria de electronice s-a trezit la viaţă după mulţi ani în care inovaţiile au fost mai degrabă periferice şi producătorii se concentrau pe reîmpachetarea unor tehnologii deja existente. Asta înseamnă, în acelaşi timp, că anul acesta au fost semnificativ mai puţine lansări de telefoane, laptopuri, smartwatch-uri şi alte gadgeturi menite să vândă. Producătorii s-au concentrat în acest an pe tehnologii care inovează, şi-au asumat riscuri şi au investit în crearea unor device-uri care să traseze o direcţie pentru întreagă industrie şi să pună lucrurile în perspectiva.

Aspectul revolutionaral CES-ului din acest an este reliefat cel mai bine de compania Nvidia. Compania, cunoscută cel mai bine pentru plăcile grafice pe care le produce, a adoptat o nouă perspectivă şi intenţionează să se repoziţioneze pe piaţă ca un jucător important în domeniul inteligenţei artificiale. De altfel, discursul de prezentare al CEO-ului Jen Hsun Huang, s-a concentrat mult mai puţin pe businessul actual şi mult mai mult pe investiţiile pe care Nvidia le-a facut în dezvoltarea domeniului inteligenţei artificiale.

Se pare că americanii vor fi unii dintre cei mai mari investitori care îşi propun să transforme maşinile care se conduc singure în realitate. Nvidia va face platforma Nvidia Drive disponibilă la scară largă în acest an în speranţa că maşinile autonome nu vor mai fi un simplu lux dedicat autovehiculelor high end. Compania lucrează deja cu un număr impresionant de mare de producători auto printre care Audi şi Mercedes.

CES 2017: MAŞINI FUTURISTE

Chiar dacă suntem obişnuiţi deja de 2-3 ani să vedem prototipuri din ce în ce mai performante de maşini care se conduc singure din partea diferiţilor producători de pe piaţă, această lansare din partea NVIDIA este un pas înainte important pentru industrie. Şi asta deoarece computerul de bord echipat cu inteligenţă artificială Nvidia Drive reprezintă un mijloc de a unifica eforturile producătorilor auto într-o direcţie comună. Aşadar era de aşteptat că în în acest an să fim încântaţi de numeroase prototipuri futuriste de maşini care şi-au făcut apariţia pe scena expoziţiei.

La CES 2016 compania americană Faraday Future a dezvăluit un concept de maşină electrică cu performanţe incredibile, iar anul acesta a prezentat lumii întregi produsul final.

Modelul FF91 este o maşină electrică autonomă care va fi disponibilă începând cu 2018, însă vestea cea mare aici este că maşina are peste 100 de cai putere şi atinge 100 de kilometri la oră în 2,39 de secunde.

Până şi Nvidia a lansat propriul sau model de maşină autonomă, BB8.

Japonezii de la Toyota au prezentat un prototip numit Concept-i care se foloseşte de inteligenţă artificială pentru a interacţiona cu şoferul. Maşina va recunoaşte starea de spirit a conducătorului auto şi va interacţiona cu el la un nivel personal. Uşile se deschid automat când utilizatorul se apropie de maşină, iar controlul maşinii se face aproape în exclusivitate vocal.

Nici Intel şi BMW nu au fost mai prejos, iar parteneriatul dintre cele două companii promite să dea naştere la peste 40 de maşini gata de condus pe străzi până la finalul anului.

BMW HoloActive Touch propune un nou mod de interacţiune cu vehiculul, care se face prin intermediul unor holograme menite să îi ofere informaţii şoferului fără să îl distragă de la drum. Conceptul BMW este menit să ne arate cum într-o lume în care maşinile se conduc singure, vehiculele devin un fel de sufragerii pe roţi.

Maşinile nu sunt singurele vehicule care au primit un upgrade în acest an. Honda a lansat un nou model de motocicletă care se balansează singură folosind un giroscop extrem de performant.

Majoritatea maşinilor prezentate la CES impresionează nu numai prin funcţiile futuriste şi abilităţile impresionante de inteligenţă artificială, ci şi prin design.

Dar adevărul este că sunt foarte mici şanse că aceste prototipuri să ajungă să fie produse în serie. Astfel, chiar dacă maşinile despre care am vorbit mai devreme sunt mult mai atrăgătoare, dubița prezentată de Mercedes la CES are mult mai multe şanse să fie cu adevărat atrăgătoare pentru companiile de curierat. Mercedes Van arată mult mai plictisitor decât celelalte maşini de la CES, însă în spate include o serie de rafturi automatizate care organizează pachetele pentru şofer, iar deasupra se află două drone care pot ajută curierul cu livratul pachetelor. Astfel, în timp ce şoferul se opreşte la o adresa pentru a lasă un colet, cele două drone pot face simultan alte două livrări de maxim 2 kilograme pe o rază de 10 kilometri.

CES 2017: GADGETURI INEDITE

Când vorbim despre inovaţie, în fiecare an la CES avem de-a face cu numeroase companii mici care vin cu soluţii de gadgeturi care stârnesc curiozitatea publicului. Unele dintre ele sunt interesante şi schimbă felul în care ne gândim la obiectele comune cu care suntem obişnuiţi, unele sunt pur şi simplu ciudate, iar altele sunt de-a dreptul demne de rubrica „cele mai stupide idei ale tuturor timpurilor". Să aruncăm o privire la obiectele comune care au devenit inteligente în acest an la CES. Printre ele, vom găsi dona subacvatică, dădaca inteligentă, cărămizile Lego Boost, peria care-ți spune cum îți stă părul, pantalonii vibratori, oglinda care îți oferă sfaturi de machiaj sau patul inteligent, care știe când avem picioarele reci și ni le încălzește. Iată-le:

CES 2017: TELEVIZOARE, TELEFOANE ŞI LAPTOPURI

2017 va fi un an important pentru tehnologia display-urilor. Companii mari precum LG, Sony, Panasonic sau Samsung au impresionat cu device-urile lor de rezoluţie înalta şi design impecabil. Şi pe piaţa telefoanelor mobile au existat o serie de lansări remarcabile, iar cei care îşi doresc un ultrabook performant sau un laptop de gaming numai bun pentru aventuri în realitatea virtuală au multe gadgeturi pe care să le urmărească în 2017. Iată care sunt cele mai interesante lansări „consumer” de la CES 2017:

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri