Cinci trucuri pentru a elibera spațiu pe telefoanele Android

Data actualizării: Data publicării:
android kitkat

Nu contează dacă aveți un telefon Android cu slot de card sau fără, la un moment dat veți rămâne fără spațiu, indiferent dacă aveți la dispoziție 32GB sau 200GB. Cnet propune câteva metode simple de a elibera spațiu de stocare pe dispozitivul Android - atât stocarea internă și microSD.

android kitkat

Golirea memoriei cache(memorie temporară)

Multe aplicații Android utilizează memoria cache pentru a oferi utilizatorilor o experiență de utilizare mai bună. Datele stocate pot salva timp și date mobile, dar fișierele stocate în memoria cache nu sunt strict necesare. În cazul în care aveți nevoie de mai mult spațiu, memoria cache este primul loc în care ar trebui să vă uitați.

Pentru a elimina datele stocate pentru o singură aplicație mergeți la Setări>Aplicații și selecați aplicația dorită. În meniul Informații aplicație>Stocare selectați Ștergeți memorie temporară.

Pentru a elimina datele stocate pentru toate aplicațiile mergeți la Setări>Stocare și selectați Datele memorate în cache pentru a goli memoria temporară.

Ștergerea descărcărilor

Telefoanele Android au un folder Descărcări(Downloads) în care se stochează toate fișierele pe care le descărcați(foto, video, documente, etc.). Aici puteți alege ce fișiere păstrați și ce fișiere ștergeți pentru a elibera spațiu.

Google Photos

Google Photos vă permite să încărcați un număr nelimitat de imagini - puteți să faceți back-up tuturor fotografiilor pe care le faceți cu telefonul mobil direct în Google Photos și acestea nu vor consuma din spațiul pe care îl aveți disponibil în Google Drive. După ce le-ați încărcat în Google Photos puteți șterge imaginile din telefon pentru a elibera spațiu.

Pentru a porni încărcarea directă a fotografiilor făcute cu telefonul în Google Photos deschideți aplicația Google Photos, mergeți la Setări și porniți Backup și sincronizare.

Mutați aplicații pe cardul microSD

Aplicațiile ocupă cel mai mult din spațiul disponibil pe telefonul mobil. Dacă aveți un telefon care permite instalarea unui card microSD, puteți muta unele aplicații pe card. Mergeți la Setări>Aplicații>Manager de aplicații și selectați aplicațiile pe care doriți să le mutați. Dacă aplicația poate fi mutată va apărea butonul Mutați pe cardul SD. Notă: nu toate aplicațiile pot fi mutate.

Ștergeți aplicații

Dacă ați încercat toate cele de mai sus și încă nu ați eliberat suficient spațiu, ultima soluție rămâne dezinstalarea aplicațiilor. Pentru a vedea care sunt aplicațiile care ocupă cel mai mult spațiu mergeți la Setări>Stocare>Aplicații și veți vedea toate aplicațiile instalate, ordonate în funcție de dimensiune. De aici puteți dezinstala aplicațiile pe care nu le folosiți, de care nu aveți nevoie sau care sunt folosite foarte rar.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri