Creatorul sistemului Android a lansat primul său telefon, Essential. Cum arată smartphone-ul

Data actualizării: Data publicării:
essential phone

Așa cum a anunțat zilele trecute, Andy Rubin a lansat astăzi telefonul Essential, un smartphone din titaniu cu ecran edge-to-edge și specificații de top.

Pe scurt, telefonul lansat astăzi are un preț de pornire de la 700 de dolari, rulează Android și vrea să se bată cu  Samsung și iPhone(potrivit Wired, Essential ar fi un anti-iPhone). Camera față este înconjurată de display, a cărui margine de sus este foarte subțire - ecranul lasă senzația că acoperă în totalitate partea frontală a dispozitivului. Potrivit The Verge, în primă fază Essential va fi lansat doar în SUA.

Materialul din care este realizat Essential este o combinație de titaniu și ceramică, ceea ce înseamnă că este mult mai rezistent la șoc decât telefoanele Samsung și Apple. „Există o explicație pentru alegerea titaniului atunci când construim rachete și înlocuim oase. Spre deosebire de aluminiu, material din care sunt făcute multe telefoane, titaniul nu se zgârie și nu se îndoaie. De aceea, pe site-ul nostru nu veți găsi o secțiune dedicată huselor pentru telefon”, promit creatorii Essential.

O altă noutate adusă de telefonul lui Andy Rubin o reprezintă camera atașabilă care filmează la 360 de grade. Aceasta se atașează pe spatele telefonului prin doi conectori magnetici.

Specificații tehnice:

  • Snapdragon 835
  • 4 GB de RAM
  • 128 de GB de spațiu de stocare
  • baterie de 3.040 de mAh
  • nu există mufă jack
  • încărcător tip USB-C

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri