Cum vă dați seama dacă v-a fost spart contul de Facebook și ce trebuie să faceți

Data publicării:
facebook-personality

Există mai multe moduri în care hackerii folosesc conturi de Facebook piratat, însă de cele mai multe ori aceștia adună informații personale care pot fi folosite pentru a fura identități. Cei de la cNet prezintă o listă de sfaturi care vă pot ajuta să vedeți dacă v-a fost spart contul și ce trebuie să faceți într-o astfel de situație.

facebook-personality

Cum verificați dacă v-a fost spart contul

Dacă vă faceți griji că v-a fost piratat contul de Facebook, există o modalitate simplă de a verifica: mergeți la săgeata din colțul din dreapta sus al paginii și faceți click pe ea. În meniu, selectați Setări. Un nou meniu va apărea. Alegeți Securitate și apoi De unde v-ați logat.

cont spart

O listă cu toate dispozitivele pe care le-ați folosit pentru a vă conecta pe Facebook vor apărea. Dacă există date de conectare pe care nu le recunoașteți, sunt șanse să fi fost piratat. Dacă vedeți date de logare care nu vă aparțin, faceți click pe „End all activity” pentru a încheia sesiunile. Posibilii hackeri vor fi deconectați, temporar însă.

Alte semne că v-a fost spart contul de Facebook

  • numele, data nașterii, parola sau adresa de e-mail au fost schimbate
  • cineva a trimis cererei de prietenie pe care nu le recunoașteți
  • au fost trimise mesaje de pe contul dumneavoastră, dar nu dvs. le-ați trimis
  • apar în timeline postări pe care nu le-ați scris dumneavoastră

Ce faceți dacă v-a fost spartul contul

Primul lucru pe care trebuie să îl faceți după ce ați dat click pe „End Activity” este să vă schimbați parola. Apoi apelați la Facebook pentru ajutor - există un sistem dezvoltat de rețeaua de socializare care îi ajută pe cei care au avut conturile sparte.

Mergeți în pagina de ajutor Facebook, click pe „Contul meu a fost spart sau cineva îl folosește fără permisiunea mea” și apoi click pe „Securizați contul”. Facebook vă va trimite către o pagină în care vă veți putea loga și vă veți securiza contul.

Cum să păstrați contul de Facebook „în siguranță”

Facebook oferă utilizatorilor foarte multe opțiuni de securitate. Pentru a vă proteja contul mergeți la Setări și de acolo:

  • porniți Alerte de logare pentru a primi notificări de fiecare dată când contul dvs. este folosit de pe un dispozitiv nou
  • porniți Autentificarea în doi pași
  • mergeți la Parole pentru aplicații și generați o parolă diferită pentru aplicația de Facebook
  • mergeți la Persoane de încredere și adăugați prieteni apropiați sau persoane din familie care să vă ajute să vă deblocați contul dacă va fi spart vreodată.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri