Cursa realității virtuale. Sony le ia fața rivalilor de la Microsoft

Data publicării:
realitate virtuala sony GettyImages-478482582

Sony va lansa înaintea rivalilor de la Microsoft casca de realitate virtuală pentru jocuri video. Playstation VR va ajunge pe piaţă pe 13 octombrie şi va costa 400 de euro. Compania japoneză promite că vor exista cel puţin 50 de jocuri special adaptate pentru această cască.

Shawn Layden, preşedintele Sony Interactive: „2016 este un moment de răscruce pentru realitatea virtuală. A sosit timpul ca toată lumea să se bucure de realitatea virtuală în propria locuinţă”.

Replica celor de la Microsoft este „Project Scorpio”, o viitoare consolă din gama Xbox. Va fi lansată în 2017, dar deocamdată detaliile sunt puţine.

„Vorbim de Project Scorpio, care va fi cel mai puternic Xbox pe care l-am făcut vreodată. Gaming la rezoluţie 4K, realitate virtuală ultra-high definition, un adevărat monstru”, promite Shannon Loftis, manager general la Microsoft.

Până atunci, Microsoft va lansa Xbox One Slim. Se va încadra în gamă sub actuala consolă Xbox One. Va fi lansat pe piaţă în luna august. Va fi cu 40 la sută mai mică decât modelul actual şi va fi şi mai ieftină, dar fără a face rabat de la performanţe, spune compania.

Shannon Loftis, manager general la Microsoft: „Este cea mai mică şi frumoasă consolă pe care am văzut-o vreodată. Este mică, este puternică, redă videoclipuri la rezoluţie 4K, jocuri HDR şi costă doar 299 de dolari”.

Microsoft şi Sony nu sunt singurii investitori în realitatea virtuală. Au fost deja lansate mai multe dispozitive de acest gen, precum căştile Oculus Rift şi HTC Vive.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri