Extensie de Chrome pentru verificarea informațiilor

Data actualizării: Data publicării:
factual

În prima zi a campaniei electorale, Asociația Funky Citizens a lansat o extensie pentru browserul Chrome care are scopul de a arăta informațiile false din știri. Potrivit acestora, este prima extensie de „fact-checking” pe politicile și declarațiile publice din România.

factual

„Plugin-ul afișează rezultatele verificării de pe www.factual.ro contextual, în site-ul tău preferat de știri din care ai citit afirmația politicianului, în măsura în care există o analiză făcută pe www.factual.ro despre afirmația respectivă”, se arată în mesajul de prezentare a extensiei.

Iar dacă cititorii cred că o afirmație a unui politician nu este verificat, atunci ei pot sesiza asociația pentru a o verifica. Foarte important: extensia funcționează numai în cazul articolelor verificate.

Conform prezentării sale, Factual.ro este primul site care verifică afirmațiile și activitatea politicienilor, pentru a-i obliga să nu mai declare „vrute și nevrute”. Site-ul a fost lansat în mai 2014.

Instalați extensia de AICI.

Pe 11 decembrie, românii sunt chemați la urne să-și desemneze parlamentarii care îi vor reprezenta în următorii patru ani.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri