Facebook lansează Live Audio

Data publicării:
Facebook_LiveAudio-1920

Facebook extinde oferta de conţinut live printr-o funcţie care permite realizarea unor transmisiuni în direct care conţin doar partea audio, relatează News.ro.

Facebook_LiveAudio-1920

Numită Live Audio, facilitatea care va permite, eventual, oricui să posteze transmisiuni audio în direct, este lansată oficial miercuri de Facebook, împreună cu o serie de parteneri, printre care postul de radio BBC World Service.

Live Audio reprezintă o funcţie complementară serviciului de transmisiuni video live, cu care utilizatorii Facebook s-au obişnuit în ultimul an.

Aceasta permite realizarea aşa-numitor podcast-uri celor care nu se simt confortabil să apară pe video.

De asemenea, ca urmare a lăţimii reduse de bandă necesară transmiterii semnalului audio, această opţiune va fi preferată în regiunile în care conexiunea la internet nu este de cea mai bună calitate.

Ca majoritatea noilor servicii Facebook, Live Audio este disponibil în momentul lansării doar unui număr restrâns de parteneri, urmând că anul viitor să fie lansată pentru publicul larg. Orice utilizator va putea realiza transmisiuni audio live cu o durată maximă de patru ore.

Ca şi conţinutul video live, noua facilitate va fi însoţită de notificările de rigoare. Asta înseamnă că utilizatorii vor primi notificări în momentul în care un prieten sau o pagină începe să transmită în format live audio.

Funcţia Live Audio este disponibilă pe Android şi iOS, dar funcţionarea acesteia diferă în funcţie de caracteristicile fiecărui sistem de operare.

Dacă pe Android sunetul va continua să se audă şi în timp ce utilizatorul foloseşte alte aplicaţii, pe iOS este necesară păstrarea deschisă a aplicaţiei de Facebook, deoarece Apple limitează rularea în fundal a aplicaţiilor.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri